Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, Halide GENCER Ticaret Meslek Lisesi olarak, 1993 yılında Menemen´in Emiralem beldesine giden yol üzerinde önce Halide Gencer Ticaret Meslek Lisesi olarak kurulmuştur.

30.11.2012 3044

Okulumuz, Halide Gencer Ticaret Meslek Lisesi olarak, 1993 yılında Menemen Yahşelli Köyü Işıklar Mevkiin de kurulmuştur. 1996 yılında yapılan yoğun başvurular sonucunda Anadolu Bölümü hizmete sunulmuştur.

Okulumuzda ilk olarak düz Ticaret Bölümünün Muhasebe alanında, Bilgisayarlı Muhasebe dalında öğrenci yetiştirilmekteyken, Anadolu Ticaret Bölümünün açılmasıyla Bilişim Teknolojileri alanı Web Programcılığı dalında eğitim verilmeye başlanmıştır. Daha sonra; 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında yapılan araştırmalar sonucunda, Ticaret Turizm Müdürlüğüne başvuruda bulunularak Turizm bölümümüz açılmıştır. Ancak; başarıyla yürütülen 7 yıllık bir eğitim öğretim sürecinden sonar Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda, bu bölüm tüm Ticaret Liselerinden kaldırılarak Turizm Otelcilik Liselerine devredilmiştir.

Yapılan uzun sureli piyasa araştırmaları sonucunda sektörde Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri ve Adalet alanın da kaliteli ara elemana ihtiyaç duyulduğu tespit edildiği için, 2009-2010 Eğitim- Öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanının Halkla İlişkiler dalı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Ulaştırma Hizmetleri alanının Lojistik dalı ve Adalet alanının Zabıt Kâtipliği dalı açılmıştır. Okulumuzda 2020-2021 yılından itibaren ise Adalet alanının İnfaz Koruma dalına da öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Okulumuz da halen, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu hizmet alanların da görev alacak ve ya kendi işyerini açma yetisine sahip nitelikli insan gücü yetiştirilmektedir. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının sonunda okulumuzun adı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Halide Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.