Halide GENCER

16.02.2015 5054

fgh

Hacıoğlu Mehmet Kızı Halide Gencer, 1926 yılında Menemen´de doğdu. Evin tek çocuğu olan Gencer, Kubilay ilkokulu mezunu. Kendisi çok başarılı bir öğrenci olduğu halde, Menemen´ de orta dereceli okul olmadığı için okuyamadı. Bu arzusunu, bugünün gençlerinin okuyacağı bir eğitim yuvası yaptırarak yerine getirdi. Doğup büyüdüğü Menemen´de 79 yaşında hayata gözlerini kapatan hayırsever Halide Gencer eşi Ömer Gencer´le 1994 yılında yaptırdığı Menemen Halide Gencer Ticaret ve Menemen Anadolu Ticaret Meslek Lisesinden ayrı Eğitim ve sağlık alanında yaptığı yardımlarla da tanınıyordu. Halide Gencer ayrıca kişisel yardımlar da yapıyordu. Halide Gencer der ki; "Çocuğum yok. Bu okulun tüm çocukları benim çocuklarımdır."